MartinaOlsson

Annons

INTERVJU MED IDA ERIKSSON, TJEJEN BAKOM ADARA MAGAZINE

adara2

Fullständigt namn: Ida Eriksson
Ålder: 21 år
Bor: Stockholm
Gör: Pluggar till journalist på Södertörns Högskola
Blogg: http://adaras.se

Du skriver ju en bloggtidning. Hur kommer det sig att du valde att göra just det och inte bara skriva en helt vanligt livstils/mode/foto – blogg som dom flesta gör idag?
SVAR: När jag började intressera mig för journalistik för över ett år sedan kände jag att jag ville kombinera mina personliga blogginlägg med magazineliknande inslag. Dels tyckte jag att det var en kul idé och samtidigt fick jag öva på att skriva mer journalistiskt. Just nu har jag återkommande inslag på bloggen som Dagens skratt, Veckans pinsamhet, Veckans intervju, Fridas Fredagsfräckisar, ”Sno stilen av”, minireportage och liknande inlägg. Dessutom låter jag andra inspirerande bloggare tipsa om saker i min blogg. Det kan vara allt från hur man sätter fast lösögonfransar till hur man hittar den perfekta bakgrunden till sin blogg. Det är en rolig blandning tycker jag och det är något jag kommer fortsätta att utveckla :)

Du är ju även riktigt duktig på att rita och du lägger ju ibland upp bilder på folk som du har ritat av i bloggen. Hur länge har du varit intresserad av detta och hur länge har du övat för att bli såpass duktig som du är nu?
SVAR: Kul att du tycker att jag är duktig! Jag har nog alltid tyckt om att rita. Men jag har ritat i perioder, vissa månader har jag ritat mycket medan jag andra gånger inte har ritat något på flera månader. Jag tror att alla kan rita och bli duktiga. Det gäller bara att rita mycket och våga experimentera. Jag brukar lägga ner drygt 4 timmar på ett porträtt med en person. Men om jag skulle lägga ner 20 timmar på samma porträtt skulle det nog bli betydligt bättre. Det finns ju olika stilar att rita, men vill man rita realistiskt så tar det tid. Ibland har jag fortfarande svårt att få till proportioner. Men det är bara att öva mer! :)

Bloggsaker
Här ser ni en av Idas senaste teckningar – Ett portätt föreställande flickidolen Justin Bieber.

Du går även på mycket castings för olika filmer och liknande. Hur kommer det sig att du är så intresserad av skådespeleri, tror du?
SVAR: 
Jag har alltid drömt om att bli skådespelerska. Jag gick teaterlinjen på gymnasiet och tänkte åka till USA som au pair och studera skådespeleri vid sidan om. Men nu är jag i Stockholm, bor med min kille och pluggar till journalist istället, haha. Jag tror att mitt skådespelarintresse kommer från alla filmer. Jag har alltid tänkt ”Åh vad kul att vara polis, brandman, åklagare, hjälte, ha superkrafter m.m”. Som skådespelerska kan du leva dig in i olika roller och det är det jag tycker är så roligt. När jag var liten brukade jag göra pjäser för mina småsyskon med barbiedockor och leksaker, haha.

Alla dina bilder i bloggen ser oftast väldigt proffsiga ut. Vad använder du dig av för kamera när du fotar till bloggen & redigerar du bilderna i något speciellt program?
SVAR: 
Tack! 😀 Jag använder mig av en Nikon D700 sen i somras. Innan har jag haft en Nikon D5000 och en Olympus E-420. Bilderna redigerar jag i Photoshop CS3.

Din blogg är verkligen jättebra och det verkar som att det är ganska många som följer den (jag följer den själv). Men ungefär hur många unika besökare har du på en dag?
SVAR: Kul att du följer den! Besökarna varierar från dag till dag. Det kan vara allt från 800 unika till över 2000 unika varje dag.

adara1adara3

Har du haft någon annan blogg innan ”adaras.se” eller började du blogga under det domännamnet direkt, och har din blogg alltid varit en bloggtidning?
SVAR: 
Jag har haft några olika bloggar, men den jag använde mest var metrobblogen.se/adara. Jag startade adara.blogg.se i November 2009 och ändrade koncept (till Adara Magazine) på bloggen förra året. Mitt domän köpte jag i december förra året.

När startade du upp bloggen ”Adara Magazine” och varför?
SVAR: 
Jag började blogga för att jag tycker att det är kul att skriva, visa upp bilder, teckningar m.m. Det roligaste är att få respons på allt man gör! Men jag började också blogga för att jag ville att min familj och mina vänner skulle kunna läsa om vad jag gör om dagarna sedan jag flyttade hemifrån och även efter jag lämnade Umeå.

——————————————————————————————-

Stort tack till Ida som ställde upp och svarade på några frågor!
Vill du också bli intervjuad?
Skriv en kommentar till det här inlägget om att du är intresserad eller maila mig på maartiina.olsson@hotmail.com.
Om du kommenterar – glöm inte att skriva med din mailadress så att jag kan kontakta dig vid intresse.
Om du mailar – glöm inte att skriva med din bloggadress så att jag kan läsa lite mer om dig innan jag bestämmer mig.

 

 

Kommentarer

Kommentera

Annons
stats