DU ÄR INTE SINGEL NÄR DU ÄR I ETT FÖRHÅLLANDE. | MartinaOlsson

MartinaOlsson

Annons

DU ÄR INTE SINGEL NÄR DU ÄR I ETT FÖRHÅLLANDE.

Rubriken ovan verkar ju väldigt självklar. Det låter ju helt självklart, men nu tänkte jag skriva lite om någonting som jag har märkt som jag tycker visar att vissa folk inte fattar detta.

Det är något som jag verkligen irriterar mig på. För jag avskyr verkligen när folk gör jätteonödiga grejer mot folk, som dom skulle klara sig fint utan att göra som faktiskt sårar en person dom är tillsammans med, en bästa vän eller något sådant. Men nu tänkte jag främst fokusera på folk som är tillsammans med varandra. Vill också poängtera att detta verkligen inte är något jag har problem med i min relation med min pojkvän, det är bara sånt jag har märkt av i olika andra relationer, sociala medier o.s.v.

Jag förstår ärligt talat inte vissa personer. Det första jag tänkte ta upp är när folk säger “ja men jag kunde inte vara tillsammans med honom, för jag fick inte göra någonting!”. Nej okej, det låter ju inte kul alls. Men sedan kanske man frågar vad det var den här personen egentligen inte fick göra och så får man till svar att “nej men jag fick t.ex. inte gå ut och festa varje helg utan honom och jag fick inte sova över hos mina killkompisar”. Detta är ju saker som jag inte alls tycker är konstigt att ens partner inte vill att man ska göra. Alla är ju olika och vissa tål mer än andra, men jag tycker inte att det är konstigt om någons kille inte vill att man ska göra såna saker. Det betyder ju inte att du inte får göra någonting, det är ju bara ett fåtal grejer som han inte tycker är okej. Och om du älskar din kille då ska ju inte du känna att du ens vill göra dom här sakerna längre, eftersom du vet att det får honom att må dåligt. Och det sista du ska vilja göra är ju att orsaka någon form av smärta hos honom.

Jag kan faktiskt inte förstå mig på när folk är i ett förhållande och dom tror att dom ska kunna få göra exakt samma saker som när dom var singlar. Det är ju helt ologiskt, eftersom det är två helt olika relationsstatusar. När jag hör om tjejer som har pojkvänner och gör vissa saker så tycker jag att dom grejerna är helt absurda. För jag skulle aldrig kunna göra någonting som jag visste att min pojkvän inte tyckte var okej. Kan man inte anpassa sig efter sin pojkväns behov/åsikter och om man fortfarande är sugen på att göra “singelgrejer”, nej då kanske man ska tänka över om man verkligen ska vara i ett förhållande.

Och den sista grejen jag tänker på är en sak som är ganska vanligt bland folk som är i min ålder och yngre och är i ett förhållande med någon. Att man gillar bilder på personer av det könet man är intresserad av på typ Facebook och Instagram. Vissa tycker säkert att det är okej att man gör det, men jag tror att majoriteten inte gillar det då jag har läst och hört om många personer som blir ledsna när den man är tillsammans med gör detta. Och jag förstår inte varför folk forsätter att hålla på att gilla bilder på tjejer/killar när den man är tillsammans med har berättat att man tycker att det är jobbigt. Liksom hur svårt är det att låta bli att trycka på den där jävla gilla-knappen? Det är ju jättekonstigt om man inte kan låta bli. Till folk som har svårt att låta bli så skulle jag vilja säga – tänk efter en extra gång, om du gillar denna bilden och du vet att om din flickvän/pojkvän kommer att bli ledsen om den ser detta, då betyder alltså detta att det är viktigare för sig att gilla denna bilden än att din partner ska vara glad. Och det är riktigt hemskt.

Man måste tänka efter. Även om du kanske tycker att det är en skitgrej och något du aldrig skulle bli ledsen för så är alla olika och man måste ta hänsyn till varandras känslor. Visst, man ska aldrig känna sig så begränsad i en relation så att man tappar bort sig själv. Men att man måste sluta göra vissa saker som man gjorde när man var singel är ju helt förståeligt, man får liksom anpassa sitt liv lite mer efter en annan människa. Det går ju faktiskt en relation ut på. Sedan är det såklart viktigt att det inte bara är du som ändrar din livsstil också. Jag tycker inte att ens pojkvän t.ex. har rätt att klaga och säga att man ska sluta göra vissa saker om han aldrig ändrar sig eller sluta göra saker som man säger åt honom att man blir ledsen av. Men det är väl ganska självklart att det är så det ska vara, båda måste ge och ta i ett förhållande.

Jag är ingen relationsexpert. Men eftersom att jag är jättekär i min pojkvän så vet jag ju i alla fall att är man kär på riktigt så gör man inte saker medvetet som ens partner blir ledsen över.

care

Som jag ser att dagens samhälle ser ut när det gäller folk i min ålder så tycker jag genrellt att folk borde bli bättre på att ta hand om folk tom tycker om. Både vänner och pojkvänner/flickvänner. Det är ju verkligen inte svårt och det borde ju komma naturligt. Väldigt tråkigt att det inte verkar göra det för alla. Tycker att bilden ovan verkligen passar in, om man bryr sig om någon så ska man bete sig som att man gör det också. Punkt.

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elina

    Håller verkligen med dig, sen kan det ju vara helt beroende på vilken typ av förhållande man är i för allas är ju olika. Det enda är väl egentligen att man inte egentligen ska bry sig om partnern gillar någon annan tjejs bild, som ovanstående har skrivit så är det inte något avgörande liksom. Men samtidigt så håller jag med dig om att man behöver ju faktiskt inte gilla den om du vet att personen inte tycker om det. Du dör ju inte om du inte gör det liksom hahah.

    Har varit i ett förhållande i 5år nu och jag tycker verkligen detta var ett bra inlägg, det är så synd när man ser folk har denna inställningen.

  2. Ida

    Det är klart att man inte ska göra saker som gör ens partner ledsen, men att gilla någons bild på ett socialt media tycker jag inte är något avgörande. Bara för att man har ett förhållande betyder det inte att man slutar tycka andra är snygga. Kärlek sitter inte på utsidan. Och om ens partner inte förstår skilnaden mellan att älska någon och tycka någon ser bra ut, kanske man borde visa kärlek gentemot hen lite bättre. Gillar jag en bild på en snygg kille tror jag inte min sambo tar det som att jag hellre vill vara tillsammans med den-snygge-killen. Jag har ju valt min sambo liksom. 🙂

Annons
stats