PANGEA | MartinaOlsson

MartinaOlsson

Annons

PANGEA

Inlägget innehåller sponsrade produkter från 7East.

Titta på den här fina lilla skapelsen! Det är ett halsband från märket 7East med en berlock föreställandes Pangea, för er som inte vet vad Pangea är för något så kan jag tala om för er att det är alltså namnet på den superkontinent som existerade innan kontinenterna började separeras och drifta iväg från varandra för att slutligen sluta upp som dom sex olika kontinenter vi har idag. Detta halsband kommer från 7East’s “One World”-kollektion där du även hittar armband och örhängen med Pangea-berlocken, och det dom vill förmedla med dessa smycken är en känsla utav kärlek, fred och gemenskap. Vilket jag tycker är så himla fint men framförallt också viktigt, för just dom tre faktorerna spelar en väldigt stor roll för att vi överhuvudtaget ska få ha kvar den här världen och kunna leva tillsammans i den. Vi människor har under århundraden orsakat stora skador på vår miljö och ofantliga mängder lidande gentemot våra medmänniskor genom krigföring, och en stor del utav alla krig genom historien grundar sig i samma sak – olikheter. Om man tänker efter så kommer faktiskt väldigt mycket utav världens ondska ur att vi väljer att fokusera på just olikheterna, på det som skiljer oss åt, och att vi i sin tur bygger upp ett förakt mot dessa olikheter. Hos vissa personer kan föraktet mot olikheterna bli så stort att det skapas en besatthet av att totalt utplåna dom som inte är som dig, dom som inte passar in i mallen för vad du anser vara rätt. Detta kan resultera i katastrofala händelser, som t.ex. Förintelsen, precis som att det kan visa sig i form utav andra vidriga grejer som inte får lika omfattande konsekvenser, men som fortfarande kan lämna djupa sår och bli till en katastrof på individnivå. Mobbning, till exempel. Det grundar sig allt som oftast också i ett förakt mot olikheter.

En fråga som jag faktiskt ställer mig själv ganska så ofta är: “varför är vi människor så besatta utav att fokusera på varandras olikheter och det som skiljer oss åt?”. Jag tycker istället att vi borde fokusera mer på våra likheter, och det som förenar oss. Så försöker i alla fall jag att tänka när jag möter nya människor. För precis som vi har sett otaliga bevis på att ondska kommer ur att förakta varandra olikheter, så har vi också sett bevis på att det kan ske alldeles fantastiska saker när vi istället står enade och bildar en känsla utav gemenskap. Och alla vi människor som bor på denna jord är faktiskt väldigt mycket mer lika varandra än vad vi är olika. Visst, vi är alla olika individer med olika intressen, olika favoritmat, olika utbildningar o.s.v. Men i grund och botten är det inte så mycket som skiljer oss åt. En sak som vi alla har gemensamt. Du, jag och alla andra på vår jord. Varenda en utav oss. Är just att vi alla kommer ifrån samma värld. Nästan allting här i världen är i ständig förändring, till och med hur våra kontinenter ser ut, inte ens det är bestående. Men något som inte går att ändra på, det är att vi kommer från samma värld. Vi har alla samma ursprung. Det är ett faktum som alltid kommer att kvarstå. Och när vi tillsammans inser detta, då kommer det att resultera i precis dom tre sakerna som det här halsbandet ska förmedla: kärlek, fred och gemenskap.

Det blev ett väldigt långt inlägg med mycket känslor om det här halsbandet. Det hade jag inte riktigt förväntat mig när jag först satte mig ner och skulle skriva det. Men den här lilla rackaren, den inspirerar mig. För lika fin som den är att titta på, lika fint är budskapet och känslorna den lyckas förmedla. Så tusen tack 7East för att ni skickade mig detta halsband, det är väldigt, väldigt sällan just ett halsband lyckas beröra mig på det här viset. Jag kommer att bära det med stolthet! ♥

Kommentarer

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
Annons
stats